Helsingin parhaat viinitastingit

Viinitastingit ovat loistava tapa oppia uutta! Erilaisia tastingeja järjestetään lukuisissa ravintoloissa ja viinibaareissa ympäri Helsinkiä. Ohessa kattava listaus Helsingin viinitastingeista – jaathan omat vinkkisi kommenteissa!

Lista ja hinnat päivitetty viimeksi: 2.7.2023

Ohjatut tastingit

Viinilehden Viinikoulu
Viinilehti järjestää noin kerran kuukaudessa viinitastingeja, jotka kulkevat Viinikoulu-nimellä. Tällä hetkellä tapahtumat järjestetään Kaapelitehtaalla ja yksittäisen tapahtuman hinta vaihtelee n. 49-65 euron välillä (sisältää teemasta riippuen n. 5-6 lasia). Teemat vaihtelevat laidasta laitaan ja sopivat loistavasti niin aloittelijalle, kuin kokeneemmallekin viininrakastajalle.

Missä: Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 C, 00180 Helsinki
Milloin: Noin kerran kuukaudessa, maanantaisin 17:30 alkaen
Hinta: 49-65€/hlö

Murun viinibaari
Murun viinibaari on ihana paikka! Tastingeja järjestetään lauantaisin (tosin juuri nyt vaikuttavat olevan vallitsevan tilanteen takia tauolla) ja oman paikkansa voi varata ostamalla lahjakortin verkkokaupasta. Tasting maksaa n. 30-60 euroa ja sisältää tastingista riippuen n. 3 viiniä. Viinibaarista on mahdollista ostaa myös viineihin sopivia juustoja ja leikkeitä tapahtuman aikana edulliseen hintaan. Maisteluja vetää Murun osaavat sommelierit ja tastingit sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin viiniharrastajille.

Missä: Lönnrotinkatu 14, 00100 Helsinki
Milloin: Lauantaisin klo 14:30 alkaen
Hinta: n. 50-70€/hlö

Carelian viini-illat
Yksi lempiravintoloistani, Carelia, järjestää erilaisia ohjattuja viininmaisteluita. Carelialla on loistava viinilista, minkä lisäksi he järjestävät viini-iltoja kerran kuukaudessa. Tapahtumassa maistellaan 4-7 viiniä ja illat maksavat 70+ euroa (sisältää viinien lisäksi myös ruokaa), hinta vaihtelee teemasta riippuen. Carelian juhlakellarissa on myös mahdollista järjestää omia tapahtumia tai tastingeja ja olenkin maistellut esimerkiksi loistosamppanjoita Rotisseurs-järjestön samppanjatastingissa Carelian tiloissa. Seuraavaksi Carelian omaan tastingiin!

Missä: Mannerheimintie 56, 00260 Helsinki
Milloin: Kerran kuukaudessa, tiistaisin 18:45 alkaen
Hinta: Hinta määräytyy teeman ja viinien mukaan, 70€+ (sisältää useamman lasin viiniä ja ruokaa)

Viinibaari Apotek
Apotek on loistava viinibaari, mutten ole vielä ehtinyt heidän ohjattuun tastingiin. He järjestävät tastingeja väh. 7 hengen yksityisporukoilla, mutta näin juuri Facebookissa mainoksen lähestyvästä lauantaipäivälle sijoittuvasta yleisestä, ohjatusta tastingista. Nettisivuilta ei vielä löytynyt lisätietoa tastingesta, joten tämä lienee kokeilu ja jatko vielä epävarmaa.

Missä: Lapinlahdenkatu  1 00180 Helsinki
Hinta: Hinta määräytyy teeman ja viinien mukaan, 55€+

Työväenopiston viinitastingit
Tiesitkö, että myös työväenopisto järjestää viinitastingeja ja viininmaistelukursseja? Kursseja ei järjestetä joka toimipisteessä, mutta kurssien hinnat on todella edullisia, joten matkata kannattaa hieman kauempaakin. Valtaosa kursseista on suunnattu aloittelijoille, monella kurssilla harjoitellaan myös viinin ja ruoan yhdistämistä.

Missä: Ympäri pääkaupunkiseutua
Milloin: Vaihtelevat ajankohdat
Hinta: Kurssin pituudesta riippuen, n. 30-70€/hlö

Elämyslahjat: Wine in the dark – viininmaistelua pimeässä (tauolla)
Jos etsit hieman erilaista viinitastingia tai lahjaideaa viininharrastajalle, voi Elämyslahjat olla juuri sinulle. Tapahtumassa pääsee tutustumaan viineihin, mutta samalla huomaa miten muut aistit herkistyvät pimeässä. Elämyslahjat lupaavat tapahtuman sisältävän 6 viiniä ja yhden hengen osallistuminen maksaa noin 80 euroa. Olen itse osallistunut Wine in the Darkiin jo useampi vuosi sitten. Todellinen sokkotasting oli erittäin hauska kokemus, jota suosittelen muillekin!

Missä: Ravintola Sipuli, Kanavaranta 7, 00160 Helsinki
Hinta: 80€/hlö

Tastingit ilman ohjausta

Stockmann Champagne Bar
Keskustan Stockmannin 8. kerroksessa on pieni samppanjabaari, joka tarjoaa samppanjatastingeja ilman ajanvarausta ja ohjausta. Tastingit ovat mielestäni varsin edullisia, hinta vaihtelee 24-40 euron välillä, joskin hintaan kuuluu vain 2-3 maisteluannosta. Viinit vaihtelevat, mutta keskittyvät LVMH-yrityksen samppanjoihin. Loistava tapa tutustua edullisesti samppanjan maailmaan, mutta hauskaa ajanvietettä myös kokeneemmalle samppanjasuulle.

Missä: Stockmann 8.krs, Aleksanterinkatu 52, 00100 Helsinki
Hinta: n. 25-60€/hlö

Muita tastingeja

Seuraaviin tastingeihin ja ravintoloihin en ole itse vielä ehtinyt tai ne järjestävät viininmaisteluhetkiä tilauksesta. Jaathan omat kokemuksesi muiden avuksi kommenteissa!

Briccon tasting
Bricco tarjoilee loistavan kattauksen italialaisia viinejä Annankadulla ja Kalevankadulla (nykyään myös Turussa) sekä järjestää nykyään viinitastingeja tilauksesta.

Missä: Annankatu 22, 00100 Helsinki
Milloin: Yrityksille/seurueille pyynnöstä, lisätietoa info@bricco.fi

Grape Wine Bar
Grape Wine Bar järjestää viinitastingeja tilauksesta, maistelu sisältää kuusi maisteltavaa viiniä.

Missä: Uudenmaankatu 13, 00120 Helsinki
Milloin: Tilauksesta
Hinta: 50-65€/hlö

Sinulle räätälöity viinitasting

Olen harrastanut viinejä aktiivisesti yli kymmenen vuotta ja kerryttänyt osaamista niin käymällä erilaisissa tastingeissa, kuin myös opiskelemalla ohjatuilla WSET-kursseilla ja itsenäisesti. Pidän viinitastingeja yrityksille ja yksityishenkilöille. Mikäli etsit maisteluhetken pitäjää esimerkiksi polttareihin tai tyky-päiville, otathan yhteyttä anna.alppinen(at)hotmail.com – autan mielelläni!

One thought on “Helsingin parhaat viinitastingit

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: