Pad thai eli paistettu riisi

Pad thai eli paistettu riisi on tuttu annos matkoilta, mutta sitä voi kokata myös kotikeittiössä! Annoksen salaisuus on edellisenä päivänä keitetty riisi ja tarpeeksi kuuma wok-pannu. Reseptin kasvikset ovat ehdotuksia – loppupeleissä pad thai on kuin aasialaista pyttipannua, johon voi hyödyntää erilaiset jääkaapin jämät.

Ainesosat:
Keitettyä riisiä neljälle

n. 400g maustamattomia kanafileitä
Kananmunan valkuainen
1rkl riisiviinietikkaa
1tl ruokasoodaa
2rkl soijaa
2rkl maissitärkkelystä

Tuorekset Asia Wok
Tuorekset Thai Wok
2-3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1 punasipuli
n. 1cm inkivääriä (1-2rkl)

2-3rkl kalakastike
3tl tamarinditahna
3rkl osterikastike
2rkl soijaa
2rkl ruokosokeri
2 limen mehut

Suolapähkinöitä, kevätsipulia ja limen pala korosteluun.

Valtavasti ainesosia, joten jaottelin listaa hieman osiin! Heti alkuun tärkein elementti: aloita kokkaus jo edellisenä päivänä keittämällä riisi. Jäähdytä ja laita jääkaappiin odottamaan. Jos et voi aloittaa ruoanlaittoa edellisenä päivänä, jäähdytä riisi mahdollisimman viileäksi esim. jääkaapissa, pakkasessa tai kelistä riippuen ulkona. Olen aiemmin oikonut riisin viilentämisen kohdalla, enkä suosittele sitä kenellekään…

Valmistele kanat: Pilko kanat (ellet ostanut suoraan suikaleita). Sekoita joukkoon valkuainen, soija, etikka, sooda ja maissitärkkelys ja anna marinoitua jääkaapissa puolisen tuntia (n. vihannesten pilkkomisen verran).

Pilko sipulit ja inkivääri valmiiksi. Poista chilistä siemenet ja pilko. Ellet käytä Tuorekset-kasviksia, pilko vihannekset valmiiksi.

Sekoita riisin kastike valmiiksi: mittaa kulhoon kalakastike, tamarindi, osterikastike, soija, sokeri ja limen mehu. Sekoita ja maista, lisää tarpeen ja oman maun mukaan jotain kastikkeen aineksista.

Lämmitä wokkipannu kuumaksi ja käytä paistamiseen öljyä (seesami- tai kookosöljyä jos mahdollista, mutta tavallinenkin öljy käy. Viilennetyn riisin lisäksi tarpeeksi kuuma pannu on toinen tärkeä elementti – panosta tähän! Paista kanat pannulla ja ota sivuun. Pyöräytä kasvikset pannulla, mutta älä paista pitkään (ne saa jäädä mukavan rapeiksi) ja ota sivuun. Heitä sipulit, chili ja inkivääri pannulle, kuullota hetki. Lisää riisit ja hetken päästä kastike. Kääntele kuumalla pannulla ja anna riisin värin tasaantua. Lisää lopuksi kana ja kasvikset. Tarjoile suolapähkinöiden ja kevätsipulin kanssa, purista päälle limeä!

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: