Gnocchit suppilovahveroilla ja salviavoilla

Mies teki muutama viikko sitten ihanaa ruokaa: gnoccheja suppilovahveroilla ja salviavoilla. Sain luvan jakaa reseptin teillekin. Me nautiskeltiin tätä perjantai-iltana saksalaisen, kuivan Rieslingin kanssa, mutta ruoka toimii myös itsekseen ja valmistuu arki-iltana kädenkäänteessä.

Ainekset (2 annosta):
500g Perunagnoccheja (esim. Rummo)
0,5l suppilovahveroita (tai runsas kourallinen kuivattuja)
Kourallinen tuoretta salviaa
50 g voita
1 iso valkosipulinkynsi (tai pari pientä)
1-2 tl sitruunamehua
0,5 tl mustapippuria
Parmesaania

Laita gnocchien keitinvesi (vedessä reilusti suolaa) kiehumaan ja paistokasari liedelle lämpenemään. Jos käytät kuivattuja suppilovahveroita, liota niitä hetki vesitilkassa. Lisää kasariin pieni määrä voita ja paista suppilovahveroista ylimääräinen neste pois. Pudota hieman lämpöä ja laita loppu voi karasiin sulamaan. Lisää kiehuvaan veteen gnocchit (keittoaika n. 2 min). Kun voi on sulanut, lisää valkosipulit ja huuhdeltu salvia, anna lämmetä. Nostele valmiit gnocchit kattilasta ja valuta. Kaada/purista sitruunamehu kasariin, lisää gnocchit pannulle ja nosta lämpö maksimiin. Pyörittele gnocchit varovasti pannulla niin, että salviavoi levittäytyy tasaisesti, mausta pippurilla (lisää tarvittaessa myös suolaa). Siirrä valmis ruoka syville lautasille ja raasta lopuksi päälle parmesania.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: