Vege tikka masala leipäjuustolla

Helppo lihaton tikka masala leipäjuustolla. Valmistuu nopeasti ja toimii erinomaisesti myös seuraavana päivänä mikron kautta (purkita tällöin riisi ja kastike omiin purkkeihin). Reseptistä riittää 4-6 annosta kastiketta

Ainekset:
1tlk kookosmaitoa
100g cashewpähkinöitä
n. 6-8 tomaattia
4 valkosipulinkynttä
3-4rkl (n. 4cm) inkivääriä
1rkl sokeria
1tl suolaa
2rkl tomaattipyreetä
Öljyä
2,5tl garam masalaa
1tl kurkumaa
2x 310g Pirkka leipäjuusto
Korianteria

Soseuta cashewpähkinät ja kookosmaito sileäksi sauvasekoittimella/blenderissä. Poista tomaateista kannat ja viipaloi, lisää pähkinä-kookosmaidon sekaan ja soseuta. Pilko valkosipuli ja kuorittu inkivääri, lisää ne tomaattipyreen, sokerin ja suolan kera muiden joukkoon ja surruta sileäksi.

Kuumenna pieni tilkka öljyä (tavallista tai kookosöljyä) pannulla, lisää garam masala ja kurkuma ja kuullota mausteita pieni hetki keskilämmöllä (älä anna palaa!). Lisää kastike, sekoita ja anna lämmetä. Pilko leipäjuustot ja lisää joukkoon. Anna kiehahtaa, tarjoile keitetyn riisin ja korianterin kanssa.

Jos haluat reseptistä vegaanisen, korvaa leipäjuusto esim. Vegetarian Butcherin 1-2pkt chickened out chunkseilla. Paista paloja öljyssä pannulla aluksi ja ota sivuun, lisää valmiit palat lopussa muun kastikkeen joukkoon.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: