Nautiskelijan Tallinna – parhaat ravintolat, viinibaarit ja kylpylät

Rakastan Tallinnaa, vierailen siellä yleensä vähintään vuosittain. Olen matkaillut Virossa niin kavereiden kuin puolison kanssa, monesti myös yksin. Aloitin jokunen vuosi sitten perinteen aloittaa pidempi loma parin päivän soolomatkalla ja tähän Tallinna on mielestäni täydellinen kohde. Pääset pois kotiympyröistä ja saat irtioton, mutta kohde on monelle suomalaiselle niin tuttu, ettei tarvitse suorittaa erilaisia nähtävyyksiä tai muita pakollisuuksia. Tallinna on täydellinen kohde hedonismilomalle: paljon kylpylöitä, hierontaa, herkullisia ravintoloita ja loputonta herkuttelua. Tässä listattuna minun mielestäni parhaat Tallinnan ravintolat, viinibaarit ja kylpylät olkaa hyvä!

Hinnat ja linkit päivitetty viimeksi: 25.6.2023

Hotellit

Savoy Boutique Hotel
Loistava sijainti vanhan kaupungin ytimessä. Ylellinen ja tyylikäs hotelli, sopii erityisen hyvin romanttiselle lomalle tai ylelliseen soolomatkailuun. Palvelu on ensiluokkaista, kaikkialla on siistiä ja kaunista, aamiainen oli maittava.

Radisson Blu Sky
Hotelli sijaitsee lähempänä Viru-Keskusta, myös Solaris on vain kivenheiton päässä. Moderni hotelli, jossa myös pieni spa-osasto (ihan ok, muttei Tallinnan parhaimmistoa). Aamiainen oli hyvä ja laadukas, oikein pätevä kaikenlaisille matkaajille.

Hotel Cru
Soma boutique-hotelli erinomaisella sijainnilla vanhassa kaupungissa. Hotelli ei ole moderni eikä sovi liikuntarajoitteisille (ei hissejä, jonkin verran portaita), mutta uskon palaavani sijainnin takia. Plussaa yhden hengen huoneista, soolomatkailija pääsee hieman halvemmalla (tosin yhden hengen huoneissa ei ole kylpyammeita). Hotellin ravintola on laadukas, mutta aamupala vain keskinkertainen.

Ravintolat

Tallinna on täynnä ihania ravintoloita. Tässä listattuna parhaimmat, joihin palaan kerta toisensa jälkeen.

Dominic
Dominic on ranskalaiseen ruokaan ja viineihin erikoistunut laadukas ravintola vanhassa kaupungissa. Tyylikäs ja tasokas, muttei liian hienosteleva.
Alkuruoat: 13-27€
Pääruoat: 16-29€
Jälkiruoat: 8-27€

Vegan Restoran V
Kenties paras vegaaniravintola, jossa olen ikinä käynyt. Kaikki maistamani annokset ovat olleet loistavia ja maistuneet kaikille. Ravintola on todella suosittu, joten pöytä kannattaa mahdollisuuksien mukaan varata lounaallekin.
Alkuruoat: 8-18€
Pääruoat: 12-16€
Jälkiruoat: 8-9€

Tai Boh
Tai Boh sijaitsee vanhan kaupungin laidalla, toisen tasokkaan Manna la Rosa -ravintolan vieressä (myös visiitin arvoinen!). Herkullisen ruoan lisäksi tarjolla laaja valikoima erilaisia cocktaileja. A la carten lisäksi tarjolla myös maistelumenu.
Alkuruoat: 13-20€
Pääruoat: 17-32€
Jälkiruoat: 8-9€
Maistelumenu: 59-69€/hlö

Nautilus
Nautilus on uusin suosikkilöytöni Tallinnan ravintoloista. Ravintolalla ei ole kunnon nettisivuja (pelkät Facebook-sivut), eikä ainakaan nettiajanvarausta ole saatavilla. Paikan päällä ravintola on kuitenkin moderni, tasokas ja erittäin viihtyisä. Nimensä “Oyster Bar & Grill” mukaisesti erikoistunut mereneläviin, mutta tarjolla on myös muutamia liharuokia äyriäisiä tai kalaruokia karsastavalle. Uusi suosikkini!
Alkuruoat: 13-23€
Pääruoat: 14-42€
Jälkiruoat: 3-8€

Sekä visuaalisesti että makumaailmaltaan täydellinen alkuruoka Nautiluksessa joulukuussa 2022

Viinibaarit ja cocktail-paikat

Time to Wine
Time to Wine -viinibaareja on Tallinnassa useampi: pisteet sijaitsee Rotermannin alueella ja toinen Telliskiven lähistöllä. Viinibaari on moderni, saat sisään astuessa kortin, jota vilauttamalla voit tilata itsellesi haluamiasi viinejä haluamasi määrän. Tarjolla laseittain kohtalaisen laaja valikoima erilaisia viinejä eri hintaluokissa. Lasillisten lisäksi voit ostaa kokonaisen pullon paikan päällä nautittavaksi tai mukaan.

Kattoterassi-kahvila Komeet
Solaris-ostoskeskuksen ylimmässä kerroksessa sijaitsee kahvila Komeet, joka tarjoilee purtavan lisäksi myös juomia. Myönnän, en ole ikinä syönyt täällä mitään – sen sijaan kattoterassin upeasta näköalasta olen nauttinut monesti viinilasin äärellä. Kattoterassi on auki vain kesällä, mutta kahvila on auki sisätiloissa vuoden ympäri. Iso suositus etenkin kauniilla säällä, tosin varaudu jonottamaan pöytää hetki!

Sigmund Freud Bar
Yleensä suosin viinibaareja, mutta silloin tällöin cocktailit ja kunnon baari on paikallaan! Sigmund Freud tarjoilee erinomaisia drinkkejä mukavassa ympäristössä. Erityisesti pitkällä baaritiskillä on kiva istuskella ja seurata baarimikkojen taiteilua.

Kylpylät

Thai Lotus
Jos pidät Helsingissä Naminasta, tykästyt varmasti Thai Lotukseen. Erityisesti suosittelen “Spa-programs” -listan kokonaisuuksia, jotka kestävät 2-3h ja sisältävät yhdistelmän erilaisia hoitoja erittäin hyvällä hinta-laatu-suhteella. Thai Lotus on oma suosikkini ja palaan tänne jos kaipaan hemmottelua pidemmän kaavan mukaan. Tai Boh -ravintolan vieressä sijaitsee Thai Orchid -kylpylä, joka on hyvin samantyyppinen kuin Thai Lotus.

Tallink Conference Spa
Monelle turistille tuttu, mutta mielestäni silti varsin toimiva kylpylä. Käyn yleensä täällä, jos haluan hieronnan sijaan pikemminkin saunoa ja nauttia erilaisista altaista. Plussaa allasosastolla sijaitsevasta baarista, miinusta hälyisyydestä.

Kalev Spa
Kalev Spa oli pitkään remontista, mutta on taas avannut ovensa vanhan kaupungin reunalla. Tarjolla kattava tarjonta erilaisia altaita ja saunoja, yleisen alueen lisäksi tarjolla myös K18-alue aikuisille.

MassaaziStaap
Tämä ei ole niinkään kylpylä, mutta suosikkipaikkani käydä hieronnassa vanhassa kaupungissa. Tunnin hieronta maksaa n. 40€ ja oman suosikkini, 1,5h kuumakivihieronnan, saa 60 eurolla. Nettisivuilla nettiajanvaraus ja yleensä ajan saa suht lyhyelläkin varoitusajalla.

Matka Tallinnaan ja liikkuminen

Olen kokeillut monia eri laivoja, eikä muissa ole vikaa, mutta oma suosikkini Helsingistä on Eckerö Line. Aikuinen matkustaa yhteen suuntaan n. 20-25€ hintaan. Otan itse tavallisen “kansipaikan” lisäksi aina paikan Loungeen (25-30€/hlö/suunta), pienellä lisähinnalla varmistaa oman istumapaikan ja rauhallisemman ympäristön sekä syötävää ja virvokkeita.

Vanhassa kaupungissa liikkuu oikein mukavasti kävellen. Jos välimatka on pidempi, Bolt-sovelluksella tilaat ja maksat taksin varsin edullisesti.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: