Kustavin parhaat ravintolat ja kahvilat

Puolisoni on kotoisin Turusta ja heillä on mökki Kustavissa, joten vietän siellä suunnalla paljon aikaa. Olette jonkin verran kyselleet Kustavin ravintolasuosituksia, joten ajattelin koota ne omaksi postaukseksi! Päivitän listaa sen myötä, kun löydän uusia helmiä. Jaathan omat ravintolavinkkisi kommenteissa!

Huom! Käyn Kustavin ravintoloissa lähinnä kesäisin, tarkista aukioloajat muina vuodenaikoina.

Ravintolat

Peterzens
Peterzens-vierasvenesatama on kuvankaunis upeine purjeveneineen, mutta tarjoaa myös herkullista ruokaa. Tarjolla á la carte ja buffet-tyylinen saaristolaispöytä. Oma suosikkini on vuodesta toiseen klassinen lohikeitto (12€). Satamassa sijaitsee myös vaatteisiin ja sisustustavaroihin keskittyneet pikkuputiikit.

Osoite: Parattulan rantatie 16, 23360 Kustavi
Noutopöytä: 29€/hlö
Annokset: 12-27€

Vuosnaisten meriasema
Ravintola on tunnettu saaristolaisbuffetistaan, jossa ruoka punnitaan ja maksat vain siitä, mitä otat. Noutopöytä on monipuolinen ja aineksissa suositaan paikallisia, tuoreita tuotteita. Jälkiruoka ei kuulu noutopöytään, mutta tarjolla on useita erilaisia leivonnaisia. Ravintolassa on myös grilli, josta on mahdollista tilata yksittäisiä annoksia. Kahvila-osiossa listattu Vartsalan vanha koulu sijaitsee suhteellisen lähellä, joten voit hyvin yhdistää nämä kaksi kohdetta.

Osoite: Vuosnaistentie 616, 23360 Kustavi
Noutopöytä: Hinnoittelu painon mukaan, lautasellinen ruokaa n. 15€
Annokset: 10-16€

Prykä
Prykä sijaitsee Kustavin keskustassa ja tarjoilee nykyään ruokaa vienolla jenkki-kulmalla. Tarjolla herkullisia (ja kookkaita!) sandwicheja, salaatteja ja uuniperunaa. Leivät ovat kookkaita, pienempään nälkään suosittelisin jakamaan yhden leivän kahdelle syöjälle. Toisaalta me otimme omat leivät ja loput sai ottaa kotiin.

Osoite: Kivimaantie 11, 23360 Kustavi
Annokset: 14-19€

Vuosnaisten meriaseman ravintolassa lautanen punnitaan ja maksat vain siitä ruoasta, mitä itse valitset

Kahvilat

Kustavin savipajan kahvila
Kustavin savipaja on huikea reissukohde jo itsessään, mutta täällä tarjoillaan mielestäni Suomen (ehkä jopa maailman) parhaat munkit. Nälkäisemmille tarjolla lounasaikaan lohikeittoa sekä annossalaatteja. Muista käydä ennen tai jälkeen kahvihetken alueen muissa käsityöliikkeissä, paikan päällä on lapsille myös kotieläimiä.

Osoite: Iniöntie 411 B, 23360 Kustavi

Vartsalan vanha koulu
Listan kohteista uusin lisäys suosikkien joukossa, eksyimme paikalle 2022 käydessämme ensin Vuosnaisten meriasemalla syömässä (paikat sijaitsevat lähekkäin). Idyllinen kahvila sijaitsee vanhan koulun tiloissa, paikan päällä myös pieni myymälä ja kynttiläpaja. Kahvilasta saa herkullisia munkkeja, lisäksi nälkäisemmille on tarjolla pizzaa.

Osoite: Vartsalantie 118 B, 23360 Kustavi
Annokset: 13,90-16,80€

Kustavin Savipajan munkit on testattava joka kesä!

Hinnat ja tiedot päivitetty viimeksi: 25.7.2022

3 vastausta artikkeliin “Kustavin parhaat ravintolat ja kahvilat

  1. Et maininnut Vuosnaisten Spaunasta mitään ??
    Sen lohipasta on vertaansa vailla mm.
    Suosittelen tutustumaan

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: