Ranskalaiset ravintolat ja kahvilat Helsingissä

Rakastan Ranskaa, mutta toisinaan matkakuumetta on pakko lievittää koto-Suomessa täyden kokemuksen sijaan. Ranskalainen ruoka on täynnä tyylikkäitä herkkupaloja, mutta myös konstailemattomia ja kotoisia suosikkeja. Ohessa suosikkini erilaisista ranskalaisista ravintoloista ja kahviloista Helsingissä. Kommentoi alle oma suosikkisi!

Lista ja hinnat päivitetty viimeksi: 25.6.2023

Ravintolat

Alexanderplats
Alexanderplats on kenties oma suosikkini tältä listalta ja vierailen sielä tavallisesti useamman kerran vuodessa. Menu vaihtuu vuodenaikojen mukaan, mutta tiettyjä klassikkoja (esim. perinteinen tartarpihvi) on tarjollaaina. Sisällä valkoiset pöytäliinat ja lämpimillä keleillä ulkona Espalla rento terassi. Vinkki: Jos pidät béarnaise-kastikkeesta, suosittelen maistamaan erityisesti sitä Alexanderplatsissa!

Missä: Eteläesplanadi 22, 00130 Helsinki
Lounas: Klo 11 alkaen, 3 ruokalajin lounasmenu 39€/hlö + à la carte
Illallinen: 3 ruokalajin menu 53-69€/hlö + à la carte
À la carte: Alkuruoat 9-19€, pääruoat 19-49€, jälkiruoat 8-14€
Viinit: Samppanjalasi 18€, valko- ja punaviinit 8,50-16€/lasi

Carelia
Carelia on Alexanderplatsin kanssa jaetulla ykkössijalla, eli ravintola, jossa käyn useamman kerran vuodessa pettymättä koskaan. Ruokalistalta löytyy monia klassikoita, mutta lisäksi ravintola pitää erilaisia teemaviikkoja. Alakerrassa on viinikellari, josta voi vuokrata oman säilytyspaikan ja täällä tuleekin vietettyä aika usein aikaa erilaisten viinitastingien parissa. Ravintola tarjoilee erityisen hyvää béarnaise-kastiketta, vinegrettiä vihreän salaatin kanssa sekä taivaallista tarte tatin -jälkiruokaa.

Missä: Mannerheimintie 56, 00260 Helsinki
Lounas: Ei lounasta, avoinna 16-23
À la carte: Alkuruoat 11-19€, pääruoat 21-34€, jälkiruoat 7-14€
Viinit: Samppanjalasi 15€, valko- ja punaviinit 9,70-14€/lasi

Bistro Bardot
Bardot on uudempi haastaja Helsingin ranskalaisten ravintoloiden joukossa. Ravintola avattiin lokakuussa 2020, mutta se saavutti nopeasti suosion, eikä keskeinen sijainti haittaa suosiota. Omien sanojensa mukaan rento bistro-brasserie tarjoilee tavallisen à la carten ja maistelumenun lisäksi seafood raw-baarista erilaisia mereneläviä.

Missä: Kluuvikatu 1, 00100 Helsinki
Lounas: Klo 11:30 alkaen, ei erillistä lounasmenua
Illallinen: 5 ruokalajin menu 59€/hlö + à la carte
À la carte: Alkuruoat 9-24€, pääruoat 18-49€, jälkiruoat 12-19€
Viinit: Samppanjalasi 21€, valko- ja punaviinit 11-21€/lasi

Pastis
Jo klassikkoravintolan maineen saavuttanut Pastis sijaitse Kaartin kaupunginosassa ja tarjoilee perinteistä ranskalaista ruokaa. Kesällä on mahdollista syödä ulkona pienellä, mutta kodikkaalla terassilla, tosin aurinko ei pääse paistamaan kovin pitkään terassille talojen välistä. Ravintolassa on kabinetti, jonka voi varata yksityistilaisuuksiin.

Missä: Pieni Roobertinkatu 2, 00130 Helsinki
Lounas: Ti-pe klo 11:30-14:30 alkaen, 3 ruokalajin menu 34€/hlö + suppeampi à la carte
Illallinen: 5 ruokalajin menu 59€/hlö + à la carte
À la carte: Alkuruoat 12-19€, pääruoat 26-36€, jälkiruoat 12-14€
Viinit: Viinilista ei netissä

Alexanderplats 12/2021: Châteaubriand, ranskalaisia, tomaatti-sipulisalaattia ja béarnaisekastiketta

Kahvilat

Le Grenier
Leipomokahvila Grenier sijaitsee Meilahdessa, mutta sisään astuessa tuntuu kuin olisi siirtynyt yhtäkkiä suoraan Ranskaan! Tarjolla aitoja ranskalaisia leipiä ja croissantteja – täältä saa mielestäni koko Helsingin parhaat mantelicroissantit! Ajankohtaisimmat päivitykset löydät yleensä kahvilan Facebook-sivulta.

Missä: Pihlajatie 8, 00270 Helsinki, Finland, 00270
Lounas: Ma-pe 11-14, vaihtuva annos 10,20€/hlö (sis. jälkiruoan ja kahvin tai teen)
Menu: Tarjolla erilaisia leipiä, leivonnaisia ja piirakkaa

Chez Janet
Chez Janet on erityisesti macarons-leivoksiin ja muihin ranskalaisiin leivonnaisiin erikoistunut kahvila ydinkeskustassa. Leivonnaisten lisäksi kahvilassa myydään muun muassa teetä ja erilaisia Ranska-teemaisia matkamuistoja (esim. avaimenperiä). Hempeän vaaleanpunainen kahvila ihastuttaa niin tunnelmalla ja sisustuksella, kuin suussasulavilla herkuilla.

Missä: Bulevardi 24, 00120 Helsinki, Finland, 00270
Lounas: Ei lounasta, kahvila
Menu: Macarons n. 3,20€/kpl, tarjolla myös muita makeita ja suolaisia leivonnaisia, teeta & kahvia

2 vastausta artikkeliin “Ranskalaiset ravintolat ja kahvilat Helsingissä

  1. Kiitos ihanista ravintolavinkeistä makumatkalle Ranskaan! Täytyykin lähteä kokeilemana näistä muutamia. Helsingin Esplanadilta löytyy mahtavia ravintoloita ja itse olen tällä hetkellä hullaantunut Georgialaiseen keittiöön.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: