Kurpitsapasta

Meillä pyritään syömään mahdollisimman paljon satokausien mukaan ja kurpitsat on nyt syksyllä parhaimmillaan. Kurpitsapastassa maistuu mehukkaan kurpitsan lisäksi lehtikaali ja salvia. Helppo, mutta herkullinen kasvispasta!

Ainekset:
1 Kurpitsa
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
Öljyä
125g Pirkka lehtikaalisuikale
2dl ruokakermaa tai kaurakermaa
Pastaa neljälle (itse käytin Rummo Fusillia)
1tl kuivattua salviaa
Suolaa ja pippuria
Parmesania tai ravintohiivaa

Halkaise kurpitsa ja poista siemenet (voit puhdistamisen jälkeen esim. paistaa ne pannulla öljyssä, jonka jälkeen ne toimii erinomaisesti kasvissosekeiton tai muun ruoan päällä) ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Keitä kurpitsaa suolatussa vedessä n. 20min. Kaada vedet pois ja soseuta kurpitsa.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljytilkassa 1-2min, lisää lehtikaalit ja kuullota vielä n. 2min. Lisää kurpitsasose ja kerma, anna keittyä rauhassa sillä aikaa kun keität pastan reseptin mukaan. Kun pasta on lähes keittynyt, lisää n. 1dl keitinvedestä ja salvia sekä pastat kastikkeen joukkoon, anna pastan kypsentyä al denteksi. Maista ja mausta tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla. Tarjoile parmesanin tai ravintohiivan kanssa ja nauti!

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: