Maailman helpoin mustikkapiirakka

Olen jakanut tämän maailman yksinkertaisimman, mutta maukkaan mustikkapiirakan reseptin jo aiemmin Instagramissa, mutta reseptistä on tykätty ja sen perään kyselty. Eikä ihme! Teen itsekin tällä reseptillä vuodesta toiseen: tämä on älyhelppo, tosi mustikkainen ja hieman kirpeä – ylipäätään voittajaresepti. Teen itse häpeilemättä mustikkapiirakan pakaste-murotaikinaan, mutta kirjoitin hifistelijöille vaihtoehtoisen taikinareseptin alle. Koska valtaosa aineksista tulee suoraan pakasteesta, voi tätä pitää myös hätävarana, jonka pyöräyttää nopeasti yllätysvieraiden ilmoittaessa saapumisestaan tai ihan vaan makeanhimon yllättäessä.

Ainekset:
500g Pirkka suomalainen mustikka (pakaste)
3-4rkl sokeria (riippuen haluatko kirpeämpää vai hieman makeampaa)
1,5rkl perunajauhoja
400g Pirkka murotaikina (pakaste)
Nokare voita
Vaniljajäätelöä

Ota taikina sulamaan 30-60min ennen leipomista ja laita uuni kuumenemaan 200c. Voitele vuoka ja painele taikina vuokaan. Sekoita kulhossa mustikat, sokeri ja perunajauhot; kaada seos vuokaan. Paista piirakkaa 25-30min, anna jäähtyä n. 15min (jos maltat) ja tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

Jos haluat hifistellä, voit valmistaa murotaikinan itse: Sekoita 100g pehmeää voita ja 1dl sokeria, lisää joukkoon 1 kananmuna, 3dl vehnäjauhoja ja 1tl leivinjauhoja.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: