Parhaat ravintolavinkit Suomen Turkuun

Kaikki Suomen kaupungit ovat kauniita – erityisesti kesällä! Mua on jo vuosien ajan aivopesty Turku-faniksi ja pakko myöntää, että olen jo pitkään lämmennyt tuolle Länsi-Suomen helmelle. Erityisesti tykkään Turun ravintolatarjonnasta. Kaupungissa on loistava valikoima erilaisia ruoka- ja viiniravintoloista, joista halusin vinkata kesälomareissuja ja muita matkoja ajatellen. Jaa kommenteissa oma suosikkisi!

Kirkkopuiston jättiterassi, kesä 2020

Parhaat ruokaravintolat Turussa

  • E. Ekblom on yksi mun ehdottomia ravintolasuosikkeja Turussa. Jokirannassa sijaitsevalla ravintolalla on yläkerrassa rennompi baaripuoli ja alhaalla upea viinikellari, jossa voi syödä. Tätä parempaa hinta-laatu-suhdetta saa hakea, 3 ruokalajin menu maksaa 38€/hlö (viinit 30€/hlö). Erinomainen laatu niin ruoassa kuin viineissä, tänne palaan kerta toisensa jälkeen!
  • Kaskis on ehdoton finediningin kuningas Turussa, eikä suotta. Selkeästi tyyriimpi ravintola, hinnat pyörii Helsingin tasolla, mutta myös laatu vetää ehdottomasti vertoja stadin ravintoloille. Ravintola tarjoilee ainoastaan maistelumenu’ta, tämän hetken menu maksaa 79€/hlö (viinit 55€/hlö). Muista varata pöytä hyvissä ajoin, sillä ravintola on todella suosittu. Kaskiksen omistajat ovat suuren suosion myötä perustaneet Turkuun myös toisen ravintolan: Kakolan Ruusun, joka on myös erinomainen, joskin hieman rennompi ja kokeilun arvoinen.
  • Ravintola Karu on loistava vaihtoehto mikäli etsit hieman erikoisempaa makumaailmaa. Tasokkaan sushin lisäksi Karusta saa muitakin herkullisia japanilaisia herkkuja ja tavallisessa arjessa ravintola järjestää sushikursseja.

Lempi-viinipaikat afterworkeille tai vakavampaan viininmaisteluun

  • Viinille on yksi mun suosikkiravintoloista jo monien vuosien takaa ja pyrin käymään siellä vähintään pari kertaa joka vuosi. Ravintola sijaitsee hieman sivummalla, eikä ulkomuoto ole kaikista houkuttelevin, mutta sympaattinen viinipaikka on ehdottomasti visiitin arvoinen. Todella kattava viinilista ja osaava henkilökunta huolehtii asiakkaista ammattitaidolla ja tarjolla on myös erilaisia tastingeja viininharrastajille. Kattavaa ruokatarjontaa ei ole, mutta viinilasin kaveriksi saa juustoja ja pientä pikkusuolaista.
  • Viinibaari Vinho on Turussa uudempi tuttavuus ja viiniharrastuksen myötä olen päässyt tutustumaan sen omistajiin Pietariin ja Terhiin Clubhousessa. Ravintola on tosi helposti lähestyttävä kaikentasoisille viininnautiskelijoille ja viimeisen silauksen antaa suloinen viinikoira Leni. Kesällä löydät Vinhon myös Kirkkopuiston jättiterassilta, joka on jo itsessään visiitin arvoinen vierailukohde.
  • Walo Rooftop Bar on Turun vastine Tornille. Tänne suuntaisin aurinkoisella säällä ihailemaan maisemia ja nautiskelemaan drinkeistä (viinilista ei vedä vertoja Viinille tai Vinholle, mutta viiniäkin kyllä tarjoillaan). Ravintola sijaitsee Sokoksen/Wiklundin ylimmässä kerroksessa ja sinne kuljetaan sisäkautta hissillä.

Tsekkaa Ravintolavinkit Phaverissa

Jos teillä tulee kesällä tai koska vaan tarve palata mun ravintolasuosikkien pariin, niin nämä ja moni muu vinkki löytyy Instagramin lisäksi helposti Phaverista. Phaver on suunniteltu helpottamaan erilaisten suosikkien ja vinkkien jakamista ja vastavuoroisesti voit tsekata alansa osaajilta/tuntijoilta mitä he suosittelevat, jolloin suositukset ovat luotettavampia. Olen luonut Phaveriin Ravintolavinkit-yhteisön, jonne olen jakanut omia suosikkeja ja eri kaupunkien helmiä. Tämän lisäksi myös te voitte täydentää listoja sekä lisätä omia lempiravintoloita, jolloin hyvän ruokapaikan löytäminen on entistä helpompaa. On ollut tosi kiva nähdä miten monet on nyt jo ottaneet Phaverin ja Ravintolavinkit-yhteisön käyttöön! Phaver on mun ystävän perustama yritys ja tätä kautta olen ollut mukana käyttämässä appia lähes alusta saakka. On ollut tosi hienoa seurata vierestä miten yksinkertainen idea on pikkuhiljaa hioutunut oikeeksi yritykseksi ja toimivaksi applikaatioksi!

Kirkkopuiston terassi, kesä 2020

2 vastausta artikkeliin “Parhaat ravintolavinkit Suomen Turkuun

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: