Täydellinen vappusima

Moni on kysellyt millä reseptillä teen vuosittain simaa. Netti on täynnä erilaisia reseptejä, enkä sinällään näe, että oma reseptini eroaisi juurikaan valtaosasta. Toisaalta pikkueroja on aina ja etsin itsekin aina sitä täydellistä reseptiä. Tässä oma simareseptini!

Ainekset:
8l vettä
5 sitruunaa
5dl fariinisokeria
5dl sokeria
1/4tl tuorehiivaa
Rusinoita

Pese sitruunat hyvin ja kuori 4 sitruunan kuoren keltainen osa sekä purista mehut (ja kaavi mukaan hedelmälihaa). Pilko viimeinen sitruuna viipaleiksi. Pane kuoret, sitruunamehut, -viipaleet ja sokerit isoon sankoon (tai jaa kahteen n. 5dl kattilaan).

Kiehauta puolet vedestä ja kaada sitruuna-sokeri-seoksen päälle. Lisää loput vedestä kylmänä ja lisää haaleaan seokseen hiiva. Sekoita ja jätä käymään noin vuorokaudeksi huoneenlämpöön.

Pullota sima seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon muutama rusina ja n. 1tl sokeria. Sulje pullojen korkki löyhästi. Sima valmistuu noin vuorokaudessa huoneenlämmössä, viikon kuluessa viileässä. Tiedät siman olevan valmista, kun rusinat ovat kohonneet pohjalta pinnalle. Säilytä viileässä ja nauti 1-2 viikon kuluessa.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: