6x roseeviini

Olen kokonaan unohtanut julkaista postauksen viinitastingista, jonka pidin kesän alussa! Sain suunnitella ja vetää maistelun, jonka aiheena oli roseeviinit. Löysinkin meille varsin kattavan ja herkullisen kattauksen mahdollisimman erilaisia punertavia viinejä. Viinit tarjoiltiin sokkona (pullot folioon käärittynä), jolloin osallistujat eivät minua lukuunottamatta tienneet viinien nimiä, brändejä tai hintoja. Olen kokenut tämän varsin toimivaksi tavaksi, sillä brändi ja etenkin hinta vaikuttaa yllättävän paljon omaan arvioon viinin mausta. Tässä koonti illasta ja maistelluista viineistä!

J. de Telmont Grand Rosé Champagne Brut
Aloitimme kuohuvalla: J. de Telmontin rosé samppanjalla. Viinin tuoksussa on mansikkaa, se on hieman paahteinen, lämmetessä tuoksussa jopa hieman hunajaa ja marsipaania vaikka kyseessä on kuiva viini (sokeria 9g/l). Koin itse, että kyseessä on suhteellisen tavallinen, hapokas ja ryhdikäs roseesamppanja. Ei välttämättä ihan omaan makuuni, sillä en ole roseesamppanjan fani – tässä ei kyse tästä kyseisestä viinistä.
Hinta: 49,99€ | Alkon tuotenumero 581217

Turina Riviera del Garda Classico Chiaretto 2018
Jatkoimme tastingia italialaisella roseeviinillä. Chiarettoksi kutsutaan maseraatiolla valmistettua italialaista roseeta, tämän viinin kohdalla kyse on varsin nopeasta maseraatiosta (nettisivuilla puhutaan muutamantunnin kuorikontaktista). Kuiva, kevyt ja marjainen viini jäi valitettavasti tässä vertailussa täysin muiden jalkoihin.
Hinta: 8,99€ | Alkon tuotenumero 450557

El Picoteo Organic Rosé 2019
Italiasta siirryimme Espanjaan, El Picoteon roseeviinissä on rypäleinä Syrahia Tempranilloa, maultaan viini on kuiva, hapokas, marjainen ja tasapainoinen. Hintaansa nähden erinomainen viini, jota ostan varmasti toistekin! Viinilehti suosittelee viiniä paritettavaksi muun muassa runsaille salaateille ja pastaruoille.
Hinta: 8,99€ | Alkon tuotenumero 474857

Domaine Houchart Rosé 2020
Domaine Houchartin roseeviini tuoksuu makean marjaiselta, vaikka kyseessä on kuiva ja tosi klassinen Provenven rosee. Raikas ja herkullinen roseeviini, jossa on loistava hapokkuus. Äänestimme voittajaa ja Domaine Houchart oli illan ehdoton tähti, jonka kaikki arvioivat sekä parhaan makuiseksi että arvokkaimmaksi viiniksi (tosin viini arvioitiin hintaansa kalliimmaksi, joten sinällään hinta-laatu-suhdetta voinee pitää hyvänä myös tässä kohdin).
Hinta: 15,90€ | Alkon tuotenumero 935577

Torres Digno Cabernet Sauvignon Rosé 2020
Torresin roseeviini on pelkästään Cabernet Sauvignon -rypäleestä tehty selkeästi tummemman värinen rosee. Kävimme keskustelua väreistä ja monet kokivat, ettei tummemman punainen viini houkuta kuten hempeän vaalea väri. Tykkäsin itse tästä valtavasti, ryhdikkäämpi roseeviini, jonka uskoisin maistuvan myös roseeviinejä karsastavan mieheni makuun. Erityisesti hintaansa nähden kyseessä on loistava, hieman massasta erottuva roseeviini.
Hinta: 10,99€ | Alkon tuotenumero 997142

Château d’Aqueria Tavel Rosé 2019
Viimeisenä herkkuna meillä oli vuodattamalla eli saignée-metodilla valmistettu roseeviini. Muita korkeampi alkoholipitoisuus (14%) tuntuu selkeästi, eikä viini ollut omaan makuuni yksistään. Sen sijaan maistoimme viiniä uudemman kerran etanoiden kanssa ja tällöin viini pärjäsi erinomaisesti! Törmäsin vanhaan koulukaveriini Alkossa ja hän mainitsikin, että kyseessä on mielenkiintoinen ruokaviini. Jos tykkäät kevyistä Provencen roseeviineistä jätä tämä väliin, jos taas etsit mielenkiintoista viiniä, joka pärjää runsaammankin ruoan vastinparina nappaa tämä Alkosta mukaasi!
Hinta: 17,10€ | Alkon tuotenumero 487637

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: