5 viinivinkkiä vappuun

Myönnän sen suoraan – olen crazy vappu lady. Vappu on upea kevään juhla: täynnä pirskahtelevaa iloa ja uuden odotusta. Kevätaurinko elvyttää ja kesä on jo ihan lähellä. Rakastuin vappuun opiskeluaikoina, mutta vappufiilistely on jatkunut (ja pahentunut) valmistumisen jälkeen. Viime vuonna vappua vietettiin puolison kanssa kahden kesken kotona, kaverit Teamsin välityksellä. Tänä vuonna suunnitelmissa on juhlia parin kaverin kanssa mahdollisimman turvallisesti, mutta kasvotusten. Olen hionut ruokalistaa jo reilu viikon verran – vilautan sitä ehkä myöhemmin täällä tai Instagramin puolella!

Minun vappuun kuuluu siman lisäksi ehdottomasti kuohuviini. Ohessa 5 viinivinkkiä vappuun. Muista, että voit Alkon verkkokaupassa tai mobiilisovelluksessa tilata haluamasi viinit ilmaiseksi lähi-Alkoon. Jotta viinit ehtivät varmasti vappuaatoksi, tulee ne tilata viimeistään 25.4.!

Edullisia kuplia Ranskasta: Charles de Fère Crémant du Jura Brut

Useimmiten lasistani löytyy samppanjaa, mutta hieman edullisempaa viiniä etsiessä käännyn monesti crémantin puoleen. Viini valmistetaan samppanjametodilla, mutta tämä pullo on kotoisin Juran alueelta. Viimeksi nautiskelin tätä ihanan kesäisellä piknikillä äidin kanssa Espalla ja viini sopiikin maljajuoman lisäksi tarjoitavaksi esim. salaattien ja pasta kanssa.

  • Charles de Fère Crémant du Jura Brut; 14,98€, 0,75l, Alkon tilausnumero 922537

Erinomaisen hinta-laatu-suhteen magnum: André Clouet Grande Reserve Blanc de Noirs Magnum Champagne Brut

Olen hehkuttanut André Clouet’n samppanjaa monesti Instassa enkä syyttä, tässä on loistava hinta-laatu-suhde! Tavallinen pullo maksaa 33,30€, mutta jos teitä on vappuna yhtään suurempi porukka suosittelen ehdottomasti magnumia. Magnum on 1,5 litran eli yhteensä 2 tavallisen viinipullon kokoinen ja suuri koko lisää niin hauskuutta kuin juhlan tuntua. Eikä kyse ole vain turhamaisuudesta, suuremmassa pullossa viini kypsyy paremmin ja maku on usein hieman tavallista pulloa parempi. Sopii niin maljajuomaksi, kuin ruoan kanssa nautittavaksi.

  • André Clouet Grande Reserve Blanc de Noirs Magnum Champagne Brut; 65,98€, 1,5l, Alkon tilausnumero 552278

Puolikas pullo brittikuplia: Nyetimber Classic Cuvee Brut

En tavallisesti harrasta puolikkaita pulloja kuohuvan kohdalla, mutta jos viinin nautiskelijoita on vain muutama menee isompi pullo hukkaan. Pikkupullojen saralta yksi ehdottomista suosikeistani on brittikuohuviinivalmistaja Nyetimber. Viini valmistetaan perinteisellä samppanjametodilla, eikä viini kalpene mielestäni Ranskan verrokeille. Sopii maljajuomaksi sekä elämästä ja vappuhumusta nautiskeluun

  • Nyetimber Classic Cuvee Brut; 19,98€, 0,375l, Alkon tilausnumero 512784

Maukas ja mausteinen: Jean Vesselle Oeil de Perdrix Champagne Brut

Ihastuin tähän kuohuvaan viime syksynä Ravintola Kuussa ja innostuin vielä enemmän kun kuulin, että samaista viiniä saa myös Alkosta. Pinot Noir -rypäleistä valmistettu viini on maukas ja mausteinen, mutta samalla kevyt, pirskahteleva ja herkullinen. Teknisesti viini on vaalea, mutta todellisuudessa väri on hennon roosa – jossain tavallisen samppanjan ja rosén välimailla. Väri sointuu erinomaisesti serpentiinin kanssa ja viini sopii erityisesti maljajuomaksi.

  • Jean Vesselle Oeil de Perdrix Champagne Brut; 46,80€, 0,75l, Alkon tilausnumero 959447

Myöhäisillalle tai mimosaan: Campo Viejo Reserva Cava Brut

Kannustan vastuulliseen viinin nautiskeluun, mutta toisinaan viinejä tulee maisteltua hieman runsaammin. Ajoita laadukkaimmat viinit alkuun, kun makunystyrät ovat parhaimmillaan ja säästä loppuiltaan hyvä peruspullo. Meidän kotitalouden luottopakki on Campo Viejo: se toimii todistetusti niin illan viimeisenä viininä kuin appelsiinimehun kanssa vappupäivän brunssille. Toisaalta vaikka hinta on edullinen, niin tämä ei kalpene edes maljajuomana!

  • Campo Viejo Reserva Cava Brut; 11,39€, 0,75l, Alkon tilausnumero 538677

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: