Rapujuhlapasta

Rakastan rapujuhlia ja ikävöin niitä monesti ympäri vuoden! On suuri vääryys, että tuoreita rapuja saa vain lyhyen ja rajatun ajan. Onneksi hyvinvarustelluista ruokakaupoista saa myös ravunpyrstöjä ympäri vuoden. Kehittelin ravunpyrstöistä pastareseptin ja ruoka tuo ihanasti mieleen rapujuhlien makumaailman. Ravunpyrstöpasta on helppo ja nopea, muttei kaikista terveellisimmästä päästä. Sopii täydellisesti perjantai-iltaan – kun kaipaat nopeaa, mutta herkullista ruokaa. Käytin kastikkeeseen saksalaista rieslingiä, joka toimi myös erinomaisesti ruoan kumppanina.

Huom! Tee pastaa vain sen verran, kun syöt kerralla. Ravunpyrstöt kestävät kyllä pakon edessä seuraavan päivän mikro-lämmityksen, mutta sitkistyvät ikävästi.

Viini saatu: Rosa viini ja ruoka

Ainesosat (4 annosta)

500g pastaa
Rapumestarin Ravunpyrstöjä tilliliemessä 150g
2dl kuohukermaa
150g creme fraiche
1dl valkoviiniä
0,5-1 sitruunan kuori ja mehu
1 salottisipuli
2-4 valkosipulinkynttä (oman maun mukaan)
1tl kuivattua tilliä
Suolaa ja pippuria
Voita paistamiseen
Pecorinoa

Laita pasta kiehumaan hyvin suolattuun veteen, keitä al denteksi ohjeen mukaan. Pilko sipulit pieneksi silpuksi, raasta valmiiksi sitruunan kuori ja purista mehu. Kuullota sipuleita voissa muutama minuutti. Lisää joukkoon valkoviini ja puolikkaan sitruunan mehu. Sitruunoiden koko ja mehukkuus vaihtelee, joten aloita puolikkaalla ja säädä määrä omaan makuun sopivaksi. Kun viini on kiehahtanut, lisää sitruunan kuori ja kerma. Anna kerman kiehua viitisen minuuttia miedolla lämmöllä – varo polttamasta. Lisää joukkoon ranskankerma ja tilli. Siivilöi ravunpyrstöt (itse käytin n. 2rkl lientä kastikkeessa), lisää ravut ja mahdollinen liemi sekä noin 1dl pastan keitinvettä kastikkeen joukkoon. Maista ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada al denteksi keitetty pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita. Tarjoile pecorinon ja valkoviinin kera.

Jos kokeilette reseptiä, olisi hienoa jos käyttäisitte hashtagia #rapujuhlapasta, jotta voin seurata teidän kokkailua. Toivottavasti tykkäätte reseptistä!

2 thoughts on “Rapujuhlapasta

Leave a Reply

%d bloggers like this: