Helppo, vegaaninen kukkakaali-linssi-curry

Ainesosat:
Purkki Pirkan punaisia linssejä suolaliemessä
Kukkakaali
Kirsikkatomaatteja
Purkki kookosmaitoa
2-3rkl Pirkan punaista currytahnaa
1rkl tomaattisosetta
n. 0,5-1cm pala inkivääriä
Sipuli
Pari valkosipulinkynttä
Öljyä paistamiseen, riisiä tarjoiluun

Hienonna sipulit ja inkivääri pieneksi sekä huuhtele ja pilko kukkakaali valmiiksi. Jos kukkakaalia ei ole saatavilla (tai joku muu kasvis satokaudessa) sen voi korvata helposti esim. porkkanalla, bataatilla tai munakoisolla (tai melkeinpä millä vaan kasviksella).

Kuullota sipuleita ja inkivääriä hetki öljyssä ja lisää currytahna. Jos olet herkkä chilille, kannattaa tahnan kanssa olla etenkin alussa varovainen – sitä on paljon helpompi loppuvaiheessa lisätä kuin poistaa! Lisää pannulle valutetut ja huuhdellut linssit, tomaattisose ja kookosmaito; anna keittyä hetki. Lisää tomaatit ja kukkakaalit, anna keittyä pikkuhetki, mutta etenkin kukkakaalit kannattaa jättää hieman al denteksi. Tarkista maku (lisää tarpeen mukaan mausteita) ja tarjoile riisin kanssa. Koristelin annoksen korianterille, mutta ruoka toimi vallan hyvin ilman yrttejäkin.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: