Couscous-lohi-vuoka

Tämä herkullinen couscous-lohi-vuoka on todellinen arjen pelastaja! Aktiivista työaikaa on alussa vain 10-20 minuuttia, ruoka on 20 minuuttia uunissa ja lopussa vaaditaan muutaman minuutin viimeistely.

Ainekset
1 rs kirsikkatomaatteja (n. 250g)
3 appelsiinia
0,5 limeä
2dl vettä
2-3rkl harissatahnaa
1 tl suolaa
1dl manteleita
4 dl couscousia
600 g lohta

Päälle
1 ruukku korianteria/lehtipersiljaa
Oiiviöljyä
(Suolaa)

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Puolita tomaatit ja purista kulhoon appelsiinien ja limen mehu. Ei haittaa, vaikka hedelmälihaa sekoittuisi mehun joukkoon, voit halutessasi kaapisit sitä sitruksista (tein itse näin). Sekoita mehun joukkoon vesi, suola ja harissatahna*. Sekoita couscous, mehu-mauste-seos, tomaatit ja mantelit; levitä uunivuoalle. Aseta päälle kala nahkapuoli ylöspäin. Paista uunissa 20 minuuttia. Vedä nahka pois kypsästä kalasta. Saksi joukkoon ruukku korianteria (tai lehtipersiljaa, ellei korianteri ole oma juttu), kaada päälle öljyä ja sekoita. Maista suola, lisää tarpeen mukaan ripsus suolaa ja nauti!

* Valmista harissatahnaa myydään hyvin varustelluissa ruokakaupoissa, mutta sitä voi myös tehdä helposti itse (hyvältä kuulostava resepti esim. täällä). Jos harissatahnaa ei ole saatavilla, sekoita mehun joukkoon 0,5-1 viipaloitu punainen chili (poista siemenet, ellet pidä todella tulisesta), 0,5tl jauhettua korianteria, 1tl juustokuminaa, 1 valkosipulinkynsi ja 0,5rkl öljyä.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: