Helmikuun satokausiresepti: Veriappelsiinirisotto

Veriappelsiinit on nyt parhaimmillaan! Sesonki on lyhyt ja hedelmät on parhaimmillaan helmikuussa, joten nyt kannattaa ottaa kaikki ilo irti. Jaoin oheisen reseptin myös Instagramin puolella ja moni teistä tykkäsi siitä, joten halusin jakaa sen täälläkin.

Ainesosat:
3-4 veriappelsiinia
2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
Öljyä
3 dl risottoriisiä
1,5dl valkoviiniä
1 l kasvislientä
1,5 dl raastettua parmesaania
2 rkl voita
Suolaa ja pippuria

Pese veriappelsiinit ja raasta koosta riippuen 1-2 appelsiinin kuori. Purista mehut ja kaavi mukaan hieman hedelmälihaa. Pilko sipulit ja raasta juusto valmiiksi valmiiksi sekä pistä kasvisliemi kiehumaan.

Kuumenna öljy ja kuullota hetki sipuleita. Lisää appelsiinin kuori ja hetken kuluttua riisi, sekoittele kunnes riisi on hieman läpikuultavaa. Lisää viini pannulle ja anna kiehahtaa. Lisää lientä 1-2dl kerrallaan koko ajan sekoittaen, n. 15min kuluttua riisi alkaa olla kypsää (jätä hieman al denteksi). Lisää veroappelsiinimehu, juustoraaste ja voi sekä mausta pippurilla ja tarpeen mukaan suolalla.

Hyvää ruokahalua!

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: